31/8/09

Λάρισα-Ολυμπιακός 0-2

Όταν «βγάζει» ουσία στο παιχνίδι του δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός χωρίς να παίξει το φαντεζί ποδόσφαιρο, ήταν αποτελεσματικός κόντρα στη Λάρισα και νίκησε εύκολα με 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» στον πρώτο τους αγώνα πρωταθλήματος δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση των «βυσσινί» και… απέδρασαν εύκολα από το «Αλκαζάρ» χάρη στα τέρματα των Λεονάρντο και Μαρέσκα (22’ κι 32’ αντίστοιχα). Ο δείκτης του σκορ θα είχε ανέβει περισσότερο, αλλά το πλασέ του Ζαϊρί χτύπησε στο δοκάρι του Μάλαρτζ.

Το ματς:

Δέκα λεπτά ήταν αρκετά. Τόσα χρειάστηκαν στον Ολυμπιακό για να «καθαρίσει» το παιχνίδι με τη Λάρισα και να εξασφαλίσει ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο τους τρεις βαθμούς. Πέραν της νίκης και της αποτελεσματικότητάς τους, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να… διαγράψουν από την αρχή δύο ακόμη αρνητικά στοιχεία. Πρώτο και κυριότερο τις πολλές απουσίες πρωτοκλασάτων παικτών και εν συνεχεία την πίεση και τη δυναμική του «Αλκαζάρ»!

Ποτέ, σε κανένα παιχνίδι στον Κάμπο οι νταμπλούχοι δεν πέρασαν σαν… σίφουνες. Σήμερα για πρώτη φορά, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έδειξε ότι αν πιάσει ρυθμό, όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερευούσης σημασίας. Το 1-0 έγινε στο 22’, όταν μετά το γρήγορο «1-2» των Ζαϊρί και Μήτρογλου, ο δεύτερος έβγαλε τη σέντρα και στο δεύτερο δοκάρι ο Λεονάρντο έστειλε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα. Το 2-0 έγινε δέκα λεπτά αργότερα με τον Έντσο Μαρέσκα, ο οποίος εξαπέλυσε έναν μονοκόμματο «κεραυνό», χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Μάλαρτζ.

Στον αντίποδα οι «βυσσινί» προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά τίποτα δεν τους «έβγαινε» στο χόρτο. Ίσως ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν στο πρώτο μέρος ήταν οι Τουάμα και Αμπουχατζίρα. Πρόκειται για εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, που προβλημάτισαν αρκετά την εστία του Νικοπολίδη. Να σημειώσουμε ότι οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για πέναλτι στη φάση όπου ο Τουάμα σούταρε και ο Μέλμπεργκ την ώρα που έπεσε να κόψει, η μπάλα βρήκε στο χέρι του. Ο Κάκκος θεώρησε ότι το σουτ έγινε από κοντινή απόσταση και έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε σχεδόν καθόλου. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να ελέγχει πλήρως το ρυθμό της αναμέτρησης και με ηρεμία στις προσπάθειές του πλησίαζε συχνά την περιοχή της Λάρισας. Στην πρώτη καλή στιγμή του Β’ ημιχρόνου, ο Ζαϊρί έσκαψε πλάσαρε πολύ όμορφα έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του εξουδετερωμένου Μάλαρτζ (58’).

Στα υπολειπόμενα λεπτά, οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη προσπάθησαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους και να μειώσουν άμεσα. Καμία όμως από τις προσπάθειες τους δεν απέφεραν αποτέλεσμα, ακόμη και τη στιγμή που ο Ντε Νίγκρις πραγματοποίησε το ντεμπούτο του. Η αμυντική γραμμή των νταμπλούχων Ελλάδας λειτούργησε σε ακόμη ένα παιχνίδι πολύ καλά, με αποτέλεσμα όποιες μπάλες πλησίαζαν στην περιοχή να κόβονται εύκολα. Τελικό σκορ 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού, στο πρώτο του παιχνίδι για τη νέα περίοδο αφού η πρεμιέρα με την ΑΕΚ θυμίζουμε ότι αναβλήθηκε.

Οι συνθέσεις:

Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρζ, Μπουκουβάλας (77' Ντε Νίγκρις), Βενετίδης (53' Κατσιαρός), Νταμπίζας, Ιγκλέσιας, Γιαννακόπουλος, Τουάμα, Μετίν, Ααράμπ, Ρομέου (58' Σίμιτς), Αμπουχατζίρα

Ολυμπιακός (Τιμούρ Κετσπάγια): Νικοπολίδης, Πάντος (46' Γκαλίστιος), Μέλμπεργκ, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Λεντέσμα (78' Κ.Παπαδόπουλος), Ντουντού, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Λεονάρντο, Μήτρογλου (58' Ντιόγο)




sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου