1/4/09

Μια νέα ανακάλυψη που σώζει ζωές

Επιστήμονες απο την Μελβούρνη έχουν ανακαλύψει μια νέα μέθοδο για να εξουδετερώσουν την ''ωρολογιακή βόμβα ''που λέγεται "υψηλή πίεση".
Χρησιμοποιώντας έναν ειδικό καθετήρα και ραδιοκύματα, πέτυχαν να κατεβάσουν την πίεση 50 ατόμων που πήραν μέρος στις δοκιμές.
Πάνω από 1,5 εκατ. Αυστραλοί υποφέρουν από πίεση η οποία είναι σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα και δεν πέφτει με φάρμακα.
Ο καθηγητής M.Σλάις , θα πει ότι "η ανακάλυψη αυτή θα βοηθήσει ασθενείς οι οποίοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να υποστούν έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο".
Η επέμβαση για να τοποθετηθεί ο καθετήρας, διαρκεί 45 λεπτά και το αποτέλεσμα είναι ότι η πίεση πέφτει κατακόρυφα σε ασφαλή επίπεδα.
Ασθενής που πήρε μέρος στις δοκιμές θα πει ότι επί 30 χρόνια δεν μπορούσε με τα φάρμακα να ελέγξει την υψηλή πίεση που είχε κληρονομήσει από τους γονείς της: "Αισθάνεσαι σαν να είσαι μια κινούμενη ωρολογιακή βόμβα που δεν ξέρεις πότε θα εκραγεί".
Η νέα ανακάλυψη δίνει ελπίδα σε χιλιάδες άτομα τα οποία ζουν με το φόβο και οι γιατροί μέχρι σήμερα, σήκωναν τα χέρια ψηλά.
Η ανακάλυψη και οι επιτυχείς δοκιμές έγιναν με τη συνεργασία επιστημόνων από το Baker Heart and Diabetes Institute, Monash Victoria και St. Vincents Hospital. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν στο γνωστό αγγλικό ιατρικό περιοδικό "The Lancet".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου