6/4/09

Αυξήσεις στα κόμιστρα των ΤΑΞΙ...

Αυξήσεις ανά εξάμηνο στα κόμιστρα των ταξί αποφάσισε το υπουργείο Μεταφορών, με τη μονή ταρίφα, σε ένα χρόνο, να ακριβαίνει κατά 100% και τη διπλή κατά 82%.

Η πρώτη αύξηση θα ισχύσει από την 1η Μαΐου. Η μονή ταρίφα θα ανέβει, από 36 λεπτά του ευρώ που είναι σήμερα, στα 48 το πρώτο εξάμηνο, σε 60 το δεύτερο και σε 72 λεπτά το τρίτο. Η διπλή ταρίφα, από 68 λεπτά του ευρώ ανεβαίνει στα 84, στο 1,05 ευρώ το δεύτερο εξάμηνο και στο 1,20 το τρίτο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, η αύξηση αυτή παρέχεται κλιμακωτά, ώστε στο ενδιάμεσο να αξιολογούνται τα ταξί και η τήρηση των συμφωνηθέντων ως προς τη βελτίωση των υπηρεσιών, προκειμένου να ισχύσουν και οι αυξήσεις αυτές.

Η ενδιάμεση αξιολόγηση θα γίνεται και από το ίδιο το επιβατικό κοινό, με την κατάθεση σχολίων και παραπόνων στον τηλεφωνικό αριθμό 1019.

Ακόμα, από τις αρχές του Μαΐου και μέχρι τις 15 Ιουλίου θα γίνει πιλοτική χρήση των ταξί σε ορισμένες λεωφορειολωρίδες εκτός δακτυλίου ενώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα πρέπει όλα τα ταξί να έχουν εφοδιαστεί με σύστημα gps.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου