14/4/09

Και όμως... το Αστικό ΚΤΕΛ της Λάρισας συγχρηματοδοτείται 80%! Και το γράφουν κιόλας!

Όπως γνωρίζουμε, επίσημα, απο τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, οι γραμμές Α-14,Β-14,14,11 και 3 είναι επιδοτούμενες!

Διαβάζουμε στην Ελευθερία τον Δεκέβριο του 2008:

Οι νέες γραμμές δρομολογούνται χάρη στο πρόγραμμα ΣΥΝ- ΚΟΙΝΩΝΙΑ, που αποτέλεσε πρόταση της ΚΕΔΚΕ από το 2001 και προχώρησε. Την ανάπτυξη του φιλόδοξου σχεδίου εισηγήθηκε ο συγκοινωνιολόγος κ. Νότης Παρασκευόπουλος. Η τελική έγκριση και απόφαση ελήφθη στην Αθήνα στις 17 Δεκεμβρίου σε συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ, που έγινε στο Υπουργείο Μεταφορών, υπό την προεδρία του δημάρχου Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλη. Μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ το αστικό και το υπεραστικό ΚΤΕΛ επιδοτούνται με 864.000 ευρώ, από τα οποία τα 816. 342 πάνε στην αστική, για το επόμενο 14μηνο.
Σύμφωνα με τη σύμβαση η παρακολούθηση του προγράμματος ανάπτυξης συγκοινωνιών θα γίνεται από την υπηρεσία παρακολούθησης συγκοινωνιών ή από άλλη Υπηρεσία που θα ορίσει ο Δήμαρχος. Επίσης θα συσταθεί και επιτροπή, ένα μέλος από κάθε συμβαλλόμενο, επίλυσης τυχόν διαφορών που θα προκύψουν.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το οικονομικό σκέλος της σύμβασης, η οποία προβλέπει ότι το αντίτιμο των εισιτηρίων θα αποτελεί έσοδο του ΚΤΕΛ και καλύπτει το 27% του συνολικού κόστους, οπότε το ΚΤΕΛ θα λαμβάνει κάθε μήνα το 73% του συνολικού κόστους από το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ».
Προβλέπεται ότι εάν ο δήμος αποφασίσει τη δωρεάν μετακίνηση των πολιτών του, στο πλαίσιο των συγκοινωνιών που προβλέπονται από αυτή τη σύμβαση, θα καταβάλει στο ΚΤΕΛ το 27% του κόστους από ίδιους πόρους.

1-2 βδομάδες πριν, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας Μιχ. Σακελλαρίου έδωσε μια συνέντευξη στην Ελευθερία ώπου δήλωσε:
"Δηλαδή, πολύ εύκολα ακούμε ότι η τιμή του εισιτηρίου είναι ακριβή και το αναγνωρίζουμε και εμείς, γιατί λείπει η επιδότηση της Πολιτείας."

Στη συνέντευξη επίσης μιλάει για τα συστήματα Τηλεματικής( ότι πιο άχρηστο χρειάστηκε το αστικό) καθώς και για μελλοντικά έργα με οθόνες TFT που θα δείχνουν τις στάσεις, χάρτη, ειδήσεις...κτλ
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε αγαπητέ κύριε Σακελλαρίου!

Απο την μία κλαίγεστε ότι για τα εισητήρια φταίει το κράτος που δεν επιδοτεί, ενώ ξοδεύετε χιλιάδες ευρώ σε άχρηστα ψιψιψίνια και κοκοκόψαρα προκειμένου να ... δείξετε ότι αξίζετε επιδοτήσεις;
Και ενώ έχετε τελικά συγχρηματοδοτήσεις απο την μητέρα Ευρώπη...τι έγινε τελικά; Δεν σας φτάνει;
Και με τόσες επιδοτήσεις επιμένετε σε πιο αραιά δρομολόγια προκειμένου να κερδίσετε περισσότερα με λιγότερα..

Ξεκωλάτε λοιπόν, αφήστε τις παπαριές, μην εκμεταλεύεστε τους φοιτητές και τους πολίτες!
Δεν χρειάζεται να βάλετε wi-fi στα λεωφορεία για να δικαιολογήσετε το κόστος του εισητηρίου! Απλά μειώστε το!!

Είναι σαν τις συνδέσεις aDSL, κάποτε πληρώναμε 20ευρώ για 1mbps, τώρα πληρώνουμε τα ίδια για 24, αλλά κανείς δεν μας δίνει τη δυνατότητα να πληρώσουμε λιγότερο και να πάρουμε τα λιγότερα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου