18/3/09

ΤΡΑΓΙΚΟ-Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας....




Το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας αποτελεί τον καθημερινό εκμεταλευτή μετακινήσεων στη Λάρισα!
Οι τιμές των εισητηρίων ξεκινάνε απο 0,50 λεπτά για το μαθητικό/πολυτεκνικό/αναπηρικό , 0,70 για το φοιτητικό και 0,90 για το κανονικό!

Και σε περίπτωση που δεν βρεις εισητήριο μπορείς να αγοράσεις απο τον οδηγό με προσαύξηση(φυσικά!) που ξεκινάει με 33% για το κανονικό(1,20), 60% για το μαθητικό(0,80) και 43% για το φοιτητικό!!(1,00)

Μέσα σε όλα αυτά η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ δεν έχει κάνει ΚΑΜΙΑ κίνηση για την δημιουργία οικομικής κάρτας μετακινήσεων για τους φοιτητές-μαθητές, όπως γίνεται στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας.

Επίσης τα περίεργα δεν τελειώνουν εδώ,
καθώς το ΤΕΙ της Λάρισας, που αριθμεί πάνω απο 25.000 εγγεγραμένους φοιτητές, βρίσκεται έξω απο το κέντρο της πόλης, και η πρόσβαση των φοιτητών που μένουν μακριά απο την σχολή γίνεται ΜΟΝΟ μέσω Αστικού Λεωφορείου, Ταξί ή Ι.Χ./δίκυκλο.
Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητών (πάνω από 50%) χρησιμοποιεί το Αστικό ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις του στη σχολή.

Και επίσης με ένας μικρό υπολογισμό, λαμβάνωντας υπόψη πως κάθε φοιτητής πηγαίνει 5 μέρες τη βδομάδα στη σχολή του, πρόκειται να δώσει τουλάχιστον 7 ευρώ την εβδομάδα για τις φοιτητικές του μετακινήσεις, δηλαδή 28 ευρώ το μήνα ή (αμα υπολογίσουμε την χρονιά σε 8 μήνες στη σχολή) 224 ευρώ τουλάχιστον το χρόνο!

Την ίδια στιγμή που ο φοιτητής στην Αθήνα με μια μηνιαία κάρτα των μόλις 8 ευρώ,
έχει απεριόριστες μετακινήσεις με Λεωφορείο, Τρόλεϋ και ΤΡΑΜ!

Όσα περίπου δηλαδή δίνει ο Λαρισαίος φοιτητής την βδομάδα, δίνει ο Αθηναίος το μήνα!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πειτε τα ρεεεεεεε....ετσι...γιατι μας εκμεταλευονται επειδη τους εχουμε αναγκη.αν ειναι δυνατον να θελουμε να μορφωθουμε και να δινουμε του κοσμου τα λεφτα μας σε αυτους τουσ αλητες...0,70 το φοιτητικο...ελεος ρε σεις στα κτελ...

Ανώνυμος είπε...

παιδια χαλαρωστε...υπαρχουν κ χειροτερα...βλεπε πατρα,κερκυρα κ.α.

Δημοσίευση σχολίου