25/3/09

Η υπερβολική κατανάλωση κρέατος συνδέεται με θανάτους

Η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, ενώ χαμηλότερος κίνδυνος παρουσιάζεται σε αυτούς που προτιμούν το άσπρο κρέας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.
Η μελέτη έγινε σε δείγμα πληθυσμού 500.000 ανθρώπων από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου της Αμερικής και διαπίστωσαν πως όσοι από αυτούς είχαν στο διαιτολόγιό τους αρκετό κόκκινο κρέας είχαν αυξημένες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους ή να πάθουν καρδιακό επεισόδιο ή να εμφανίσουν καρκίνο.

Από την άλλη πλευρά, όσοι τρέφονταν με άσπρο κρέας είχαν λιγότερο κίνδυνο να πάθουν όλα τα παραπάνω.

Μάλιστα, οι ερευνητές υποστήριξαν πως το 11% των θανάτων στους άντρες και το 16% στις γυναίκες που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της μελέτης θα μπορούσαν είχαν αποφευχθεί εάν είχαν μειώσει την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.

Σύμφωνα με το BBC, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος σε υψηλή θερμοκρασία σχηματίζονται καρκινογόνες ενώσεις. Το κρέας είναι η κύρια πηγή κορεσμένου λίπους, το οποίο συνδέεται άμεσα με τον καρκίνο του μαστού και του παχέως εντέρου. Ακόμη, έστω και η χαμηλότερη πρόσληψη κρέατος έχει κατηγορηθεί για αύξηση των καρδιακών παθήσεων, υψηλής πίεσης και χοληστερίνης.

Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου