27/3/09

Καταδίκη καλλιτέχνη για φονικό έργο τέχνης

Σε χρηματικό πρόστιμο 10.000 λιρών καταδικάστηκε ο βρετανός καλλιτέχνης Maurice Agis, 77, καθώς το έργο του – ένα φουσκωτό έργο τέχνης – είχε παρασυρθεί από τον άνεμο και είχε προκαλέσει το θάνατο δύο γυναικών που βρίσκονταν πάνω του, το 2006.
Το περιστατικό είχε συμβεί τον Ιούλιο του 2006. Οι δύο γυναίκες Elizabeth Collings 68 ετών και η 38χρονη Claire Furmedge βρίσκονταν πάνω στο έργο με το όνομα Dreamspace, όταν δυνατός άνεμος παρέσυρε την τεράστια εγκατάσταση, με αποτέλεσμα να αποκολληθεί από τη βάση της. Στη συνέχεια χτύπησε σε κεραία και ξεφούσκωσε. Από την πτώση έχασαν τη ζωή τους οι δύο γυναίκες ενώ η τρίχρονη Rosie Wright σώθηκε από περαστικό.
Μαζί με τον καλλιτέχνη καταδικάστηκαν και η εταιρεία που διοργάνωνε την επίσκεψη στο Dreamspace αλλά και η τοπική διοίκηση της περιφέρειας Chester-Le-Street, σε χρηματικά πρόστιμα επίσης.
Απογοητευμένοι από την απόφαση δήλωσαν οι συγγενείς των θυμάτων καθώς τελικά το δικαστήριο δεν καταδίκασε τον Agis για ανθρωποκτονίας. Η δικαστής δήλωσε από την πλευρά της ότι κανένα πρόστιμο δεν μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο των συγγενών για την απώλεια των αγαπημένων τους, ωστόσο -όπως είπε – λαμβάνοντας υπ’ όψη το εισόδημά του δεν μπορούσε να του επιβάλλει πάνω από αυτό. Σημειώνεται ότι ο καλλιτέχνης παίρνει σύνταξη μόνο 125 λίρες την εβδομάδα.

Δείτε το βίντεο :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου