15/3/09

Το πρώτο σκάφος από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια που θα διασχίσει τον ωκεανό!


Φανταστείτε να συγκεντρώνατε χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια, να τα ενώνατε ώστε να φτιάξετε ένα πλοίο και να πραγματοποιούσατε ένα ταξίδι σχεδόν 18.000 χιλιομέτρων.

Ή θα ήσασταν τρελοί ή θα προσπαθούσατε να αποδείξετε κάτι. Ο David de Rothschild προσπαθεί να κάνει το δεύτερο. Ευελπιστεί το πρωτότυπο σκάφος του, το οποίο ήδη κατασκευάζεται στο San Francisco, να δώσει ώθηση στην ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών, τα οποία, όπως λέει, είναι ένα σύμβολο της παγκόσμιας ρύπανσης. Εκτός από το κατάρτι, όλα τα υπόλοιπα μέρη του 20 μέτρων καταμαράν είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Ο De Rothschild δήλωσε: «Τα πάντα θα εξαρτώνται από τη δύναμη της πλεύσης. Η ιδέα είναι να μην μολύνουμε άλλο την ατμόσφαιρα ή τους ωκεανούς μας. Ακόμα και αυτό το σκάφος θα ανακυκλωθεί πάλι μόλις ολοκληρώσουμε το ταξίδι».

Το σκάφος του De Rothschild αναμένεται να αναχωρήσει από το San Francisco τον Απρίλιο και το όνομά του θα είναι Plastiki. Τελικός σταθμός θα αποτελέσει το λιμάνι του Sydney της Αυστραλίας. 
Πάνω στο σκάφος θα υπάρχει και ένα μόνιμο πλήρωμα 3 ναυτών και επιστημόνων. Το Plastiki αναμένεται να πραγματοποιήσει στάσεις στην Hawaii, Tuvalu και τα νησιά Fiji, ένα ταξίδι που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 100 ημέρες.

πηγη:pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου